Aktuelt

24. oktober 2017

Grunnkurs 12-16 februar

Grunnkurs Tid: 12-16 februar Kl: 0830-16 Sted: Gamle Fredrikstad , motellet Påmeldingsfrist: 15 januar (minimum 15 deltakere ) til adm@nga.no

les mer

8. september 2017

Utdanningsnytt fra NGA

Gresskurs 2017 ble arrangert i Spania, vårt Gresskurs i 2018 er flyttet fra januar til november. Styret har startet arbeidet med destinasjon & program. Har du innspill til program eller destinasjon ? Gi oss en tilbakemelding innen 1 november!

les mer

15. august 2017

Mikromesse SOLA GK 30 august kl 10-14

Tema: Fagdag om skjøtsel av gress i park og anlegg 

les mer
Array
(
    [0] => assets/images/toppbilder/2016_yam_g29-a_eu_sandstone-metallic_act_006_03.jpg
    [1] => assets/images/toppbilder/fka/jd_hd200_001.png
)
  • # / #

Plantevern

Oversikt over plantevernmidler som kan brukes i golf- og fotballanlegg  pr 1.november 2016 finner du her.


For å kjøpe og bruke plantevernmidler må man inneha et sprøytemiddelsertifikat utstedt i Norge. Dette er en av få lovpålagte kurs man må ha for å kunne arbeide som greenkeeper / banemester / park og anleggsmester. 
For å ta et plantevernkurs, ta kontakt med ditt lokale landbrukskontor ( fylkesmannen ). Bor du i nærheten av Oslo holder Hvam VGS kurs for voksne tilpasset gress skjøtsel. Lenke til skolens utdanningstilbud her -  informasjon om utdanning generelt finner du under vår side nyttige  lenker.

De nordiske golfforbundene, gjennom sin forskningsstiftelse STERF, utgitt en rekke faktablad med retningslinjer for IPM  ( integrert bruk av bekjempningsmidler, på engelsk : Integrated Pest Managment, IPM )


NIBIO ( Norsk Institutt for Bioøkonomi ) ar også utarbeidet et faktaskriv om IPM som omhandler gress til golfanlegg. En Veileder om integrert plantevern (IPV)
Veilederen er ment som en hjelp og inspirasjon til å følge IPV-prinsippene i golfgress. Den er ikke en liste med absolutte krav. Bakgrunnen er Forskrift om plantevernmidler (§ 26), som krever at brukere av yrkespreparater skal anvende åtte generelle IPV-prinsipper. Ved bruk av yrkespreparater skal det føres journal over hvilke vurderinger som gjort, hvilke av prinsippene som benyttes.

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2017 #2

Gressforum 2017 #2

Les online