Aktuelt

18. februar 2018

Årets Greenkeeper 2017

Vi gratulerer Ian Ross ! Finalistene var Oddbjørn Tidemann fra Vestfold GK, Ian Ross fra Tyrifjord GK og Magne Jøssang fra Preikestolen GK.

les mer

19. januar 2018

Aarsmøte i NGA 15 februar 2018

Vi håper flest mulig kommer på våre fagdager torsdag og fredag, og dermed også kan delta på årsmøte torsdag 15/2. Vel møtt ! Husk påmelding til fagdagen (e) til adm@nga.no

les mer

1. januar 2018

Grunnkurs 12-16 februar

Grunnkurs 12-16 februar 2018 Nå har du mulighet til å øke din kompetanse på gressskjøtsel- meld deg på kurs og møt sesongen 2018 med mer kompetanse og faglig påfyll

les mer
Array
(
    [0] => assets/images/toppbilder/2016_yam_g29-a_eu_sandstone-metallic_act_006_03.jpg
)
  • # / #

NGA 30 ÅR: 1988 - 2018

Plantevern

Oversikt over plantevernmidler som kan brukes i golf- og fotballanlegg  pr 1.november 2016 finner du her.


For å kjøpe og bruke plantevernmidler må man inneha et sprøytemiddelsertifikat utstedt i Norge. Dette er en av få lovpålagte kurs man må ha for å kunne arbeide som greenkeeper / banemester / park og anleggsmester. 
For å ta et plantevernkurs, ta kontakt med ditt lokale landbrukskontor ( fylkesmannen ). Bor du i nærheten av Oslo holder Hvam VGS kurs for voksne tilpasset gress skjøtsel. Lenke til skolens utdanningstilbud her -  informasjon om utdanning generelt finner du under vår side nyttige  lenker.

De nordiske golfforbundene, gjennom sin forskningsstiftelse STERF, utgitt en rekke faktablad med retningslinjer for IPM  ( integrert bruk av bekjempningsmidler, på engelsk : Integrated Pest Managment, IPM )


NIBIO ( Norsk Institutt for Bioøkonomi ) ar også utarbeidet et faktaskriv om IPM som omhandler gress til golfanlegg. En Veileder om integrert plantevern (IPV)
Veilederen er ment som en hjelp og inspirasjon til å følge IPV-prinsippene i golfgress. Den er ikke en liste med absolutte krav. Bakgrunnen er Forskrift om plantevernmidler (§ 26), som krever at brukere av yrkespreparater skal anvende åtte generelle IPV-prinsipper. Ved bruk av yrkespreparater skal det føres journal over hvilke vurderinger som gjort, hvilke av prinsippene som benyttes.

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2017 #3

Gressforum 2017 #3