Aktuelt

27. april 2017

Feltdager på Landvik 21 juni

Faglig oppdatering ? I så fall er Landvik stedet å være 21 juni. NIBIO arranger feltdag. Les mer om arrangementet i vår kalender.

les mer

21. februar 2017

Samarbeidspartnere 2017

NGA er en interesseforening- vi er helt avhengig av våre samarbeidspartnere og medlemmer - for 2017 er våre Albatrosser Felleskjøpet, Hako ground & garden og Syngenta lawn & garden.

les mer

13. februar 2017

Sesongen 2017

Styret i NGA vil informere alle medlemmer om at årets NGA mesterskap spilles på Sola GK 29/8, og årets mikromesse arrangeres 30/8 samme sted. Hold av disse dagene ! Se kalender for oversikt over de arrangement som er planlagt - start arbeidsåret med banesjefskonferansen i Gøteborg i regi av SGA ?

les mer
Array
(
    [0] => assets/images/toppbilder/2016_yam_g29-a_eu_sandstone-metallic_act_006_03.jpg
    [1] => assets/images/toppbilder/fka/jd_hd200_001.png
)
  • # / #

Plantevern

Oversikt over plantevernmidler som kan brukes i golf- og fotballanlegg  pr 1.november 2016 finner du her.


For å kjøpe og bruke plantevernmidler må man inneha et sprøytemiddelsertifikat utstedt i Norge. Dette er en av få lovpålagte kurs man må ha for å kunne arbeide som greenkeeper / banemester / park og anleggsmester. 
For å ta et plantevernkurs, ta kontakt med ditt lokale landbrukskontor ( fylkesmannen ). Bor du i nærheten av Oslo holder Hvam VGS kurs for voksne tilpasset gress skjøtsel. Lenke til skolens utdanningstilbud her -  informasjon om utdanning generelt finner du under vår side nyttige  lenker.

De nordiske golfforbundene, gjennom sin forskningsstiftelse STERF, utgitt en rekke faktablad med retningslinjer for IPM  ( integrert bruk av bekjempningsmidler, på engelsk : Integrated Pest Managment, IPM )


NIBIO ( Norsk Institutt for Bioøkonomi ) ar også utarbeidet et faktaskriv om IPM som omhandler gress til golfanlegg. En Veileder om integrert plantevern (IPV)
Veilederen er ment som en hjelp og inspirasjon til å følge IPV-prinsippene i golfgress. Den er ikke en liste med absolutte krav. Bakgrunnen er Forskrift om plantevernmidler (§ 26), som krever at brukere av yrkespreparater skal anvende åtte generelle IPV-prinsipper. Ved bruk av yrkespreparater skal det føres journal over hvilke vurderinger som gjort, hvilke av prinsippene som benyttes.

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2017 #1

Gressforum 2017 #1

Les online