Aktuelt

20. april 2018

Greenkeeperens vårdilemma

Det er april og våren er her. Det er ikke lenge før spørsmålene hagler- når åpner banen? Når er det økonomisk forsvarlig å åpne greenene? Hvordan har banen overvintret ?

les mer

5. april 2018

Golfbil som inntektskilde!

Det tok lang tid før vi i TF – Sport AS bestemte oss for å ta imot tilbudet om å være forhandler for Club Car Golfbiler og små nyttekjøretøy. Vel inne i denne nye verden, skriver Ivar Bryne i TF sport noen betraktninger.

les mer

28. mars 2018

Fagbank via nga sine hjemmesider gir fantastiske muligheter for våre medlemmer

Databasen huser den mest omfattende samling og undervisningsmateriale i verden med over kvart million poster og er et fantastisk tillegg til vår fagbank. Bruk påsken til noe nyttig- oppdater deg !

les mer
Array
(
    [0] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga2-1.jpg
    [1] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga3.jpg
)
  • # / #

NGA 30 ÅR: 1988 - 2018

Plantevern

Oversikt over plantevernmidler som kan brukes i golf- og fotballanlegg  pr 1.november 2016 finner du her.


For å kjøpe og bruke plantevernmidler må man inneha et sprøytemiddelsertifikat utstedt i Norge. Dette er en av få lovpålagte kurs man må ha for å kunne arbeide som greenkeeper / banemester / park og anleggsmester. 
For å ta et plantevernkurs, ta kontakt med ditt lokale landbrukskontor ( fylkesmannen ). Bor du i nærheten av Oslo holder Hvam VGS kurs for voksne tilpasset gress skjøtsel. Lenke til skolens utdanningstilbud her -  informasjon om utdanning generelt finner du under vår side nyttige  lenker.

De nordiske golfforbundene, gjennom sin forskningsstiftelse STERF, utgitt en rekke faktablad med retningslinjer for IPM  ( integrert bruk av bekjempningsmidler, på engelsk : Integrated Pest Managment, IPM )


NIBIO ( Norsk Institutt for Bioøkonomi ) ar også utarbeidet et faktaskriv om IPM som omhandler gress til golfanlegg. En Veileder om integrert plantevern (IPV)
Veilederen er ment som en hjelp og inspirasjon til å følge IPV-prinsippene i golfgress. Den er ikke en liste med absolutte krav. Bakgrunnen er Forskrift om plantevernmidler (§ 26), som krever at brukere av yrkespreparater skal anvende åtte generelle IPV-prinsipper. Ved bruk av yrkespreparater skal det føres journal over hvilke vurderinger som gjort, hvilke av prinsippene som benyttes.

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2017 #3

Gressforum 2017 #3