Aktuelt

7. februar 2019

Grunnkurs Greenkeeping Fredrikstad

GRUNNKURS GREENKEEPING FREDRIKSTAD UKE 12, 18 - 22 Mars Kurset passer for deg som er ny i bransjen, trenger litt påfyll, arbeider som frivillig eller har en rolle i golfbransjen.

les mer

6. februar 2019

Årsmøte 2019

INNKALLING Årsmøte i NGA  Torsdag 7.3.2019 -kl 16 Sted: Clarion Hotel & Congress. Gardemoen

les mer

6. februar 2019

Grunnkurs Greenkeeping Kristiansund

Grunnkurs Greenkeeping KRISTIANSUND UKE 15, 8 til 12 APRIL Kurset passer for deg som er ny i bransjen, trenger litt påfyll, arbeider som frivillig eller har en rolle i golfbransjen.

les mer
Array
(
    [0] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga2-1.jpg
    [1] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga3.jpg
)
  • # / #

NGA 30 ÅR: 1988 - 2018

Tiden er inne for å se nærmere på HMS arbeidet for greenkeeperne

Reddibo har sammen NGA ( Norwegian Greenkeepers Association ) utviklet HMS portalen for å gjøre det enklere for golfanleggene å komme i gang med arbeidet. Daglig Leder eller styreleder på golfanlegget har ansvaret for dokumentasjonen som viser at det eksisterer et system som ivaretar tryggheten for de som utfører arbeid på anlegget . Systemet har også mange andre muligheter- men for å komme i gang, mener vi det er lurt å starte med arbeidsmiljøet.

Reddibo og NGA sin HMS portal

Arbeidsmiljøportalen gjør det lettere å komme i gang med HMS arbeidet, og det forenkler for golfklubber å leve opp til loven. Systemet oppfyller myndighetskravene. Systemet  gir:

-        Overblikk over arbeidsmiljøarbeidet

-        Øker tryggheten

-        Sparer tid

-        Senker terskelen for å komme i gang

Det er stort fokus på arbeidsmiljø, og dette fokuset ser vi også ute hos golfanleggene. Dette fører til flere krav til virksomhetene, og disse kravene gjelder også for golfklubbene. Golfanleggene har et potensielt risikofylt arbeidsmiljø, og arbeidsmiljøloven gjelder for alle virksomheter og organisasjoner.

En ansatt regnes som en ansatt, sesongansatt, praktikant, selv frivillige som utfører arbeid- og innleid hjelp via et bemanningsselskap omfattes til en viss del av klubbens ansvar ift arbeidsmiljø.

 NGA har gjennom flere år hatt fokus på å snakke om HMS arbeidet ute i klubbene. Det er et stort behov for å gjøre det enklere å ha et godt system. Det er viktig at systemet ikke er personavhengig, men at det følger bedriften eller organisasjonen. Det overordnede ansvaret for HMS ligger på golfvirksomhetens styre, eller styre i den organisasjonen som drifter anlegget. I det daglige arbeidet er ansvar og myndighet tillagt daglig leder, eller styrets leder der man ikke har daglig leder.

Hensikten med et HMS-system er å kvalitetssikre arbeidet med å ta vare på de ansattes arbeidsmiljø, forebygge skader på personer og bygninger, samt hindre risiko for forurensning av miljøet.

Golfanleggene har ofte en presset bemanningssituasjon, og de ansvarlige har ofte en stor arbeidsbelastning. Dette medfører at det er vanskelig å sette av tid til å bygge opp et system til bruk på anlegget. Det holder heller ikke å bygge opp et system, det skal også arbeides med kontinuerlig og bli en del av den daglige driften. HMS arbeidet må gjøres systematisk, og kontinuerlig.

Portalen har en enkel struktur som fylles med dokumenter og informasjon som inneholder det man normalt finner ute på golfanlegg. I stedet for å begynne med blanke ark og bygge stein for stein har man her ferdige dokumenter som passer til anlegget.

Brukergrensesnittet er enkelt og oversiktlig. Ved innlogging vises en side med ulike ikoner som viser hoveddelene i systemet Det er enkelt å få overblikk over portalen.  Gjennom å klikke på et ikon vises den relevante informasjonen for den delen. For eksempel sjekklister, klikker du på sjekklister vil du finne online dokumenter og lenker til lover, samt andre nyttige sider på web.  For å gjøre det enklere å følge opp finnes det en planleggingsfunksjon som sender påminnelser til den som står som ansvarlig for oppgaven.  

NGA ser frem mot å presentere portalen for greenkeepere og ansvarlige ute på norske anlegg. Vårt hovedmål er at flere av anleggene vi representerer skal ha et HMS arbeid som ivaretar våre medlemmer og arbeidsplassen. Ved å gjøre dette systemet tilgjengelig i Norge hjelper vi bransjen å oppfylle krav , men å få orden på helse, miljø og sikkerhetsarbeidet gir mange fordeler. Å sikre de ansattes helse, og med det evnen til å arbeide er en viktig forutsetning for lønnsom drift.

Ønsker du å prøve portalen? Ta kontakt med NGA, adm@nga.no

Følgende priser gjelder: Kr 450,-  per mnd. For opptil 9 brukere (kr 350,-  per mnd for en bruker) Oppstartskostnaden er kr 3 000 per brukersted. (Alle kostnader i NOK )

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2018 #2

Gressforum 2018 #2