Aktuelt

18. februar 2018

Årets Greenkeeper 2017

Vi gratulerer Ian Ross ! Finalistene var Oddbjørn Tidemann fra Vestfold GK, Ian Ross fra Tyrifjord GK og Magne Jøssang fra Preikestolen GK.

les mer

19. januar 2018

Aarsmøte i NGA 15 februar 2018

Vi håper flest mulig kommer på våre fagdager torsdag og fredag, og dermed også kan delta på årsmøte torsdag 15/2. Vel møtt ! Husk påmelding til fagdagen (e) til adm@nga.no

les mer

1. januar 2018

Grunnkurs 12-16 februar

Grunnkurs 12-16 februar 2018 Nå har du mulighet til å øke din kompetanse på gressskjøtsel- meld deg på kurs og møt sesongen 2018 med mer kompetanse og faglig påfyll

les mer
Array
(
    [0] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga2-1.jpg
    [1] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga3.jpg
)
  • # / #

NGA 30 ÅR: 1988 - 2018

Robotklipper på energi fra solcellepanel- noe for din bane ?

Robotklippere erstatter greenkeepere & maskiner. Tjøme GK er inne i sin andre sesong med rough klipping med robotklippere, og Bærheim har lagt om sitt vedlikeholdsprogram ved bruk av et titals robotklippere. Utviklingen innen vårt fagområde går videre !

Kristian Prestrud Astad arbeider  med å videreutvikle robotklipperne til å få strøm fra solcellepanel istedet for strømkabler. Han trenger et anlegg som har lyst til å teste dette- er det noe for din arbeidsplass ? Dette skriver Kristian om solcelledrevet lading av robotklippere;


Eg ønskjer å teste forsyning av ein robotklyppar, av den største utgåva. Eg har i utgongspunktet konsentrert meg om Husqvarna automower 450, ettersom Husqvarna har levert til eit par golfbanar allereie.  Eg ser etter nokon som har planar for å sette ut ein klyppar, kanskje berre for å teste, og på ei plassering der det vil vere dyrt å strekke straumkabel til. Det er nemleg da produktet vårt vil ha livets rett. 
Vi kan godt sjå på eit komplett anlegg med fleire klypparar, der gjerne nokre blir forsynt frå straumnettet, og andre blir forsynt frå eit solcellepanel. Det verkar å vere litt anten eller når golfbanane først kjøper inn klypparar.

Pris for eit system som dekker ein klyppar blir rundt 30 000 kr. Eg har og sett på pris for ladestasjon som kan forsyne fire klypparar, det blir rundt 60 000 kr, men da må ein vurdere om det blir rimelegare å strekke straumkabel.

Krav til plassering er eigentleg ikkje så voldsomt. Eg ønskjer moglegheita for å ha ladestasjonen sørvendt på ein plass utan skugge, men det bør ikkje vere for vanskeleg på ein golfbane. 

Har du som leser dette lyst til å lære mer om bruk av robotklippere, inviterer vi til erfaringstreff på Tjøme GK 8 juni kl 13.

Du kan også lese litt mer om erfaringer på robotklippere fra banebloggen på Golf.se

Vel møtt !

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2017 #3

Gressforum 2017 #3