Aktuelt

8. september 2017

Utdanningsnytt fra NGA

Gresskurs 2017 ble arrangert i Spania, vårt Gresskurs i 2018 er flyttet fra januar til november. Styret har startet arbeidet med destinasjon & program. Har du innspill til program eller destinasjon ? Gi oss en tilbakemelding innen 1 november!

les mer

15. august 2017

Mikromesse SOLA GK 30 august kl 10-14

Tema: Fagdag om skjøtsel av gress i park og anlegg 

les mer

3. august 2017

En dag på jobbben- intervju med NGA medlem Renate fra Sola GK

Når det er sol tenker jeg at jeg har verdens beste jobb, men hvis det regner voldsomt kan jeg tenke «hva i all verden er det jeg holder på med». Renate Årsvold Askvik, greenkeeper på Sola Golfklubb gjennom 10 år.

les mer
Array
(
    [0] => assets/images/toppbilder/2016_yam_g29-a_eu_sandstone-metallic_act_006_03.jpg
    [1] => assets/images/toppbilder/fka/jd_hd200_001.png
)
  • # / #

Robotklipper på energi fra solcellepanel- noe for din bane ?

Robotklippere erstatter greenkeepere & maskiner. Tjøme GK er inne i sin andre sesong med rough klipping med robotklippere, og Bærheim har lagt om sitt vedlikeholdsprogram ved bruk av et titals robotklippere. Utviklingen innen vårt fagområde går videre !

Kristian Prestrud Astad arbeider  med å videreutvikle robotklipperne til å få strøm fra solcellepanel istedet for strømkabler. Han trenger et anlegg som har lyst til å teste dette- er det noe for din arbeidsplass ? Dette skriver Kristian om solcelledrevet lading av robotklippere;


Eg ønskjer å teste forsyning av ein robotklyppar, av den største utgåva. Eg har i utgongspunktet konsentrert meg om Husqvarna automower 450, ettersom Husqvarna har levert til eit par golfbanar allereie.  Eg ser etter nokon som har planar for å sette ut ein klyppar, kanskje berre for å teste, og på ei plassering der det vil vere dyrt å strekke straumkabel til. Det er nemleg da produktet vårt vil ha livets rett. 
Vi kan godt sjå på eit komplett anlegg med fleire klypparar, der gjerne nokre blir forsynt frå straumnettet, og andre blir forsynt frå eit solcellepanel. Det verkar å vere litt anten eller når golfbanane først kjøper inn klypparar.

Pris for eit system som dekker ein klyppar blir rundt 30 000 kr. Eg har og sett på pris for ladestasjon som kan forsyne fire klypparar, det blir rundt 60 000 kr, men da må ein vurdere om det blir rimelegare å strekke straumkabel.

Krav til plassering er eigentleg ikkje så voldsomt. Eg ønskjer moglegheita for å ha ladestasjonen sørvendt på ein plass utan skugge, men det bør ikkje vere for vanskeleg på ein golfbane. 

Har du som leser dette lyst til å lære mer om bruk av robotklippere, inviterer vi til erfaringstreff på Tjøme GK 8 juni kl 13.

Du kan også lese litt mer om erfaringer på robotklippere fra banebloggen på Golf.se

Vel møtt !

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2017 #2

Gressforum 2017 #2

Les online