Array
(
    [0] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga3.jpg
    [1] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga2-1.jpg
)
  • # / #

NGA 30 ÅR: 1988 - 2018

Golfforum 2018

Helgen 10.-11. november ble årets Golfforum arrangert. Golfforum er golf-Norges årlige møteplass der klubber, forbund og interesseorganisasjoner kommer sammen til faglig påfyll og sosialt samvær.

Lørdag var  satt av til parallellseanser med mange ulike foredrag og velge mellom, mens søndag foregikk i plenum med foredrag og gruppearbeid for å stake ut veien videre for golf-Norge.

Etter «normale» vintre viser undersøkelse gjennomført av Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) at den gjennomsnittlige kostnaden og samlede inntektstap etter vinterskader er kr 12 000,- per golfhull. Om vi tar med alle golfbaner tilsluttet NGF er kostnaden som konsekvens av vinterskader på over 24 mill. kroner per år.

Trygve S Aamlid er leder for NIBIO (tidligere Bioforsk) Turfgrass Research Group og arbeider til daglig på NIBIO’s avdeling på Landvik ved Grimstad der han også er medlem av Grimstad golfklubb. Han har jobbet med gress i over 30 år, derav de siste 15 årene med gress til golfbaner. Trygve synes det er ‘stas’ å prate med greenkeepere og golfere om ‘gras’ og setter stor pris på det gode samarbeidet mellom Norges Golfforbund og NIBIO gjennom mange år. 

I årets innlegg på Golfforum fortalte Trygve om det ‘gresselige’ året vi har bak oss. I store deler av golf-Norge var 2018 året uten vår, men med en tøff isvinter og en uvanlig varm og tørr sommer som bød på store utfordringer når det gjelder reetablering av døde greener og fairwayer. Hvordan opplevde gresset dette året og hva kan golfklubbene gjøre for å forberede seg på flere slike år dersom klimaendringene slår til?

Torbjörn Pettersson er banesjef på Sala Hedby GK (12 mil nord/vest av Stockholm). Har jobbet på banen siden 1996. Han har erfaring fra byggebransjen og var bl. a. engasjert i forbindelse med bygging av de siste 9 hullene på banen. Han har gått det svenske golfforbundets utdanningstrapp og har over 20 års erfaring med vinterdekking av greener. Torbjörn vil i sitt innlegg dele sine erfaringer om resultater og hvordan de jobber med dekking av sine greener.

 NGA var så klart også tilstede, og president i NGA, Agne Strøm holdt foredrag om betraktinger om banearbeiderenes rolle, erfaringer etter besøk i mange forskjellige klubber og NGAs framtidige arbeid. Agne er head greenkeeper på Gamle Fredrikstad GK, og utfører også tjenester for Østmarka GK og Halden GK. I tillegg til Agne deltok styremedlem Alexander Berntsson som er banesjef på Trondheim Golfklubb som representant for NGA på Golfforum. 

For mer om årets Golfforum, se Norges Golfforbunds nettside:https://www.golfforbundet.no/…/gol…/golfforum/golfforum-2018

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2018 #2

Gressforum 2018 #2