Array
(
    [0] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga2-1.jpg
    [1] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga3.jpg
)
  • # / #

NGA 30 ÅR: 1988 - 2018

Golfbil som inntektskilde!

Det tok lang tid før vi i TF – Sport AS bestemte oss for å ta imot tilbudet om å være forhandler for Club Car Golfbiler og små nyttekjøretøy. Vel inne i denne nye verden, skriver Ivar Bryne i TF sport noen betraktninger.

Vel inne i denne nye verden = Golf oppdaget vi en meget hyggelig verden med meget hyggelige mennesker  -  og vi ble godt mottatt som nye samarbeidspartnere. Men jeg må si det var overraskende at det var så stor forskjell på hvordan klubbene / banene ser bruk av Golfbiler, og hvordan de ser på inntjeningsmulighetene med golfbiler.
Allievel er vårt inntrykk at flere og flere har sett et økt behov for golfbiler, da flere ønsker å leie golfbiler.

Blant erfaringene jeg gjorde i løpet av sesongen var at mange som ønsker å spill golf ringte for å sjekke hvor det var biler tilgjengelige. Og at det er mange som slutter å spille eller får mindre tid til å spille golf f.eks. når de stifter familie. Hva kan man så gjøre for å få disse tilbake ?
Årsakene kan også jobb, andre interesser . .

Fritidsaktiviteter skal være hyggelige opplevelser. Og «kravene» til at opplevelsene skal bli hyggelige, er veldig forskjellig hos forskjellige mennesker. Vi mennesker er veldig forskjellige.
Jeg har hørt om golfspillere som sluttet å spille for å prioritere tid med barn. Nå tar enkelte med seg barna på golfrundene og leier bil  -  noe barna synes er moro. Og nå er det barna som maser om å gå til golfbanen.
I et lengre perspektiv kan banene omgjøres til å bli et flerbruksområde med aktiviteter for hele familien.

Økt utleie av golfbiler gir økte inntekter for banene / klubbene.
Veien til økte inntekter for klubbene behøver ikke være lang. Det vil nok hjelpe for mange å vite at bilen ikke stopper på hull 8 eller 11  -  men at bilen går minst en runde eller aller helst to runder à 18 hull før den trenger lading (el-biler). Og det finnes; nye batteribiler garanteres 2 ganger 18 hull hver dag  -  etter opplading om natten. Og med godt vedlikehold kan dette være virkelighet i mange år.
En grov kalkulasjon vil si at en golfbil som leies ut ca. 40 ganger i løpet av en sesong for kr. 350,- pr runde, vil bilen være inntjent i løpet av ca 5 år med normalt vedlikehold.
Golfbiler egner seg meget godt som et sponsorobjekt, og da dekoreres med bedriftslogoer.

Det er viktig da å se på utleie av golfbil som en inntektskilde, og et produkt man vil selge.
Golfbilene må da være attraktive  -  rene og velholdte.
Utstilles godt synlig – helst med informasjon om priser. Er man 2 om en bil burde kr.  200,- pr pers.  -   og kr. 400,- pr bil være en god pris.
Utleieinformasjon for golfbiler bør ligge lett tilgjengelig når man booker golftid på nett.
Og det finnes muligheter for å bli automatisk flyttet til leie av bil i Golf-box, slik at de kan booke leie av golfbil samtidig om de ønsker.

For TF – Sport AS vil det være viktig å være behjelpelige med å få utleie av golfbiler bli en lønnsom virksomhet for klubber. Det er ikke noe mål for oss at golfklubbene skal ha flest mulig golfbiler.
Vårt mål er at golfklubbene skal det det antall biler som er optimalt og som gir best lønnsomhet for hver klubb. Det vil gi en langsiktig lønnsomhet for alle.

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2018 #2

Gressforum 2018 #2