Aktuelt

9. juli 2018

Gresskurs - har du bestilt flybillett?

Foreløpig program er klart. Vi har to hovedkurs, grunnkurs med sprøytresertifikat og videregående kurs. Erfaringsutveksling i forhold til vinterskader, kunnskap om vedlikehold, skjøtselsplanlegging, og baneoppsett med Fanny Sunesson er noe av det vi kan friste med.

les mer

25. juni 2018

Presidenten informerer

Mari Myhrene avslutter sitt arbeid i NGA, og Ida Strøm tar over hennes arbeid fra 9 juli. Les mer om organiseringen av NGA fremover

les mer

13. juni 2018

Tiden er inne for å se nærmere på HMS arbeidet for greenkeeperne

Reddibo har sammen NGA ( Norwegian Greenkeepers Association ) utviklet HMS portalen for å gjøre det enklere for golfanleggene å komme i gang med arbeidet. Daglig Leder eller styreleder på golfanlegget har ansvaret for dokumentasjonen som viser at det eksisterer et system som ivaretar tryggheten for de som utfører arbeid på anlegget . Systemet har også mange andre muligheter- men for å komme i gang, mener vi det er lurt å starte med arbeidsmiljøet.

les mer
Array
(
    [0] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga3.jpg
    [1] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga2-1.jpg
)
  • # / #

NGA 30 ÅR: 1988 - 2018

FEGGA konferanse i februar, et årlig arrangement NGA deltok på også i år !

I februar deltok presidenten og Daglig Leder på FEGGA sitt årsmøte og konferanse i Sofia, Bulgaria.FEGGA er en forkortelse for The Federation of european golf greenkeepers association.

Det lange fulle navnet på organisasjonen som ble stiftet i 1996 forklarer hvorfor vi oftest sier FEGGA.
NGA er i liket med de fleste land i Europa medlem av moderorganisasjonen FEGGA. ( http://www.fegga.org/members/)

Konferansen hadde som tema skjøtsel av baner i Europa og ulike miljøkrav i ulike land. I Holland har myndighetene strenge lover og regler, og man tror at mange land  i Europa kommer til å følge etter.
GCSAA fortalte hvordan de arbeider for å få med seg  nasjoner på satsning på miljøarbeid.

Rett Evans som er faglig leder beskrev utfodringene med å få med seg alle stater i et prosjekt i USA. Til tross for at lovene er ulike i de ulike landene så er kravene ganske like i alle land. Det ble undertreket at det er svært lønnsomt å arbeide i forkant av lovene, slik at man aktivt jobber med å redusere miljøavtrykket.
R&A holdt et foredrag om sitt Scholarship program. Det ble også beskrevet hvordan CDP-systemet, et poengsystem som skal stumulere til at man holder seg faglig oppdatert ved å delta på kurs, konferanser etc. Det ble fremsagt at både utdanning og nettverksbygging utgjør en viktig del av personlig faglig utvikling.

Et tema som ble trukket frem var utfordringer i bransjen, der miljøarbeid var et punkt. Et annet var robotklippernes inntåg i bransjen. Roboter har kommet for å bli, og det kommer til å påvirke også gressbransjen. Noen fremsa at  vi burde finne måter å motarbeide denne teknologien, men konklusjonen på debatten var at automatiseringen har kommet for å bli. Klipping og raking av bunkere er eksempel på oppgaver som blir automatisert. I  norge har vi allerede flere eksempler på at banearbeid automatiseres. Konklusjonen i salen ble at greenkeeperen må holde seg oppdatert. En dyktig oppdatert greenkeeper vil trolig få enda større innflytelse i tiden fremover. 

Årsmøte i FEGGA:
Vi fikk informasjon om driftsåret 2017. Årsavgiften ble ikke endret, og som følge av dette ble det besluttet å høye den med 2 % som tilsvarer europeisk inflasjon.
Vi har nå to nordiske representanter i FEGGA styret. Martin Nilson fra DGA og Emmi fra FGA. ( henholdsvis Danske og Finske greenkeperforening ). 

Les mer om FEGGA på fegga.org !

FEGGA is a non profit organisation formed in 1996 in Amsterdam, Netherlands. The Federation is the umbrella body for the National Greenkeeping Associations in Europe. FEGGA originally formed to be a communication medium between the Committed to Green Programme of the European Golf Association and European Greenkeeping Associations, the role of the Federation has expanded greatly since 1996.

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2018 #2

Gressforum 2018 #2