Array
(
    [0] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga3.jpg
    [1] => assets/images/sponsorer/albatross/hako/nga2-1.jpg
)
  • # / #

NGA 30 ÅR: 1988 - 2018

FEGGA konferanse i februar, et årlig arrangement NGA deltok på også i år !

I februar deltok presidenten og Daglig Leder på FEGGA sitt årsmøte og konferanse i Sofia, Bulgaria.FEGGA er en forkortelse for The Federation of european golf greenkeepers association.

Det lange fulle navnet på organisasjonen som ble stiftet i 1996 forklarer hvorfor vi oftest sier FEGGA.
NGA er i liket med de fleste land i Europa medlem av moderorganisasjonen FEGGA. ( http://www.fegga.org/members/)

Konferansen hadde som tema skjøtsel av baner i Europa og ulike miljøkrav i ulike land. I Holland har myndighetene strenge lover og regler, og man tror at mange land  i Europa kommer til å følge etter.
GCSAA fortalte hvordan de arbeider for å få med seg  nasjoner på satsning på miljøarbeid.

Rett Evans som er faglig leder beskrev utfodringene med å få med seg alle stater i et prosjekt i USA. Til tross for at lovene er ulike i de ulike landene så er kravene ganske like i alle land. Det ble undertreket at det er svært lønnsomt å arbeide i forkant av lovene, slik at man aktivt jobber med å redusere miljøavtrykket.
R&A holdt et foredrag om sitt Scholarship program. Det ble også beskrevet hvordan CDP-systemet, et poengsystem som skal stumulere til at man holder seg faglig oppdatert ved å delta på kurs, konferanser etc. Det ble fremsagt at både utdanning og nettverksbygging utgjør en viktig del av personlig faglig utvikling.

Et tema som ble trukket frem var utfordringer i bransjen, der miljøarbeid var et punkt. Et annet var robotklippernes inntåg i bransjen. Roboter har kommet for å bli, og det kommer til å påvirke også gressbransjen. Noen fremsa at  vi burde finne måter å motarbeide denne teknologien, men konklusjonen på debatten var at automatiseringen har kommet for å bli. Klipping og raking av bunkere er eksempel på oppgaver som blir automatisert. I  norge har vi allerede flere eksempler på at banearbeid automatiseres. Konklusjonen i salen ble at greenkeeperen må holde seg oppdatert. En dyktig oppdatert greenkeeper vil trolig få enda større innflytelse i tiden fremover. 

Årsmøte i FEGGA:
Vi fikk informasjon om driftsåret 2017. Årsavgiften ble ikke endret, og som følge av dette ble det besluttet å høye den med 2 % som tilsvarer europeisk inflasjon.
Vi har nå to nordiske representanter i FEGGA styret. Martin Nilson fra DGA og Emmi fra FGA. ( henholdsvis Danske og Finske greenkeperforening ). 

Les mer om FEGGA på fegga.org !

FEGGA is a non profit organisation formed in 1996 in Amsterdam, Netherlands. The Federation is the umbrella body for the National Greenkeeping Associations in Europe. FEGGA originally formed to be a communication medium between the Committed to Green Programme of the European Golf Association and European Greenkeeping Associations, the role of the Federation has expanded greatly since 1996.

Medlemssider

Brukernavn:

Passord:

Siste Gressforum

Gressforum 2018 #2

Gressforum 2018 #2